• 2 veća pureća karabatka
  • 150 g mljevene govedine
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • 200 g slanine
  • 1 poriluk
  • 350 g graha (može iz konzerve)
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl pileceg temeljca
  • 100 g maslaca
  • 0,5 dl konjaka
  • sol i papar

Sir naribajte i pomiješajte s mljevenim mesom, jajem i začinima po ukusu. Karabatke odvojite od kosti, malo potucite i premažite s pripravljenim nadjevom. Savijte i pričvrstite koncem. U posudi rastopite maslac i pecite punjeno meso tako dugo dok ne porumeni. Pečeno meso prelijte s konjakom i flambirajte. Pričekajte da se plamen ugasi pa meso izvadite iz posude i stavite na toplo. Slaninu narežite na kocke, poriluk na kolute i dodajte u posudu gdje ste pekli meso. Pecite dok slanina porumeni i poriluk postane mekan. Sve zalijte pilećim temeljcem i bijelim vinom, dodajte pečeno i punjeno meso te zajedno kuhajte tako dugo dok sve omekša. Pred kraj kuhanja dodajte grah i zacinite po ukusu i još jednom brzo prokuhajte.

Prethodni članakDržanje kunića
Sljedeći članakKrem juha od piletine i špinata
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.