width=Tortilje:
200 g glatkog brašna
40 g ulja
1/2 žličice soli
1/2 praška za pecivo
120 ml tople vode

Nadjev:
400 g mljevenog mesa
1 luk, 1 češanj češnjaka
1 zelena paprika
100 g kukuruza šećerca
100 g pasirane rajčice
50 g tvrdog sira
sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić, slatka crvena paprika

Kiseli umak:
1 kiselo vrhnje
 1 žlica majoneze
1 češanj češnjaka
sol, papar, usitnjeni peršin, limunov sok

Priprema tortilji: Zamjesite tijesto i ostavite ga da odstoji 2 sata. Podijelite ga u 10 jednakih dijelova te svaki dio tanko razvaljajte i pecite na teflonskoj tavi bez ulja po 25 sekundi sa svake strane. Gotove tortilje pokrijte kuhinjskom krpom da se ne suše.

Priprema nadjeva: Nasjeckajte luk i kratko popržite na malo ulja. Dodajte narezanu papriku i češnjak te zajedno još malo pržite. Dodajte mljeveno meso, sol, Vegetu i poklopite te ostavite tako 10-ak minuta. Podlijte s malo vode, dodajte po želji papar, muškatni oraščić, crvenu papriku i pirjajte dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kukuruz, pasiranu rajčicu, a kad je sve kuhano pospite naribanim sirom i kratko promješajte da se sir otopi. Svaku tortilju punite nadjevom i zarolajte. Kratko popržite na malo ulja dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Priprema kiselog umaka: U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, sitno nasjeckani češnjak, usitnjeni peršin, par kapi limunovog soka te začinite po želji solju i paprom. Tortilje poslužite s umakom uz miješanu sezonsku salatu.

Prethodni članakVarivo od graška i noklica
Sljedeći članakRoščići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.