PRIPREMITE:

150 g graška
4 veća krumpira
1 jaje
glatko brašno
domaća kobasica
sol, Vegeta, crvena paprika
pasirana rajčica
ulje
voda
1 žličica šećera

PRIPREMA:

Grašak operite i stavite ga kuhati u lonac s vodom uz dodatak jedne žličice šećera. Kad grašak omekša dodajte na kockice narezani krumpir i na kolutove narezanu domaću kobasicu (može i neko drugo suho meso).

Za to vrijeme napravite smjesu za noklice od jednog jaja koje se umuti s prstohvatom soli, brašnom i malo vode. Smjesa mora biti gusta.

Kad su i krumpir i grašak kuhani, pomoću žličice stavljajte noklice.

Dodajte pasiranu rajčicu i malo lagane zaprške koju se napravi sa žlicom ulja, malo brašna i crvene paprike. Prokuhajte varivo i poslužite.

Prethodni članakBrudet od grdobine
Sljedeći članakPunjene tortilje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.