Varivo od graška i noklica

131

150 g grašak
4 veća krumpira
1 jaje
glatko brašno
domaća kobasica
sol, Vegeta, crvena paprika
pasirana rajčica
ulje
voda
1 žličica šećera

Grašak operite i stavite ga kuhati u lonac s vodom uz dodatak jedne žličice šećera. Kad grašak omekša dodajte na kockice narezani krumpir i na kolutove narezanu domaću kobasicu (može i neko drugo suho meso). Za to vrijeme napravite smjesu za noklice od jednog jaja koje se umuti s prstohvatom soli, brašnom i malo vode. Smjesa mora biti gusta. Kad su i krumpir i grašak kuhani, pomoću žličice stavljajte noklice. Dodajte pasiranu rajčicu i malo lagane zaprške koju se napravi sa žlicom ulja, malo brašna i crvene paprike. Prokuhajte varivo i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBrodet od grdobine
Sljedeći članakPunjene tortilje
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.