width=Tortilje:
200 g glatkog brašna
40 g ulja
1/2 žličice soli
1/2 praška za pecivo
120 ml tople vode

Nadjev:
400 g mljevenog mesa
1 luk, 1 češanj češnjaka
1 zelena paprika
100 g kukuruza šećerca
100 g pasirane rajčice
50 g tvrdog sira
sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić, slatka crvena paprika

Kiseli umak:
1 kiselo vrhnje
 1 žlica majoneze
1 češanj češnjaka
sol, papar, usitnjeni peršin, limunov sok

Priprema tortilji: Zamjesite tijesto i ostavite ga da odstoji 2 sata. Podijelite ga u 10 jednakih dijelova te svaki dio tanko razvaljajte i pecite na teflonskoj tavi bez ulja po 25 sekundi sa svake strane. Gotove tortilje pokrijte kuhinjskom krpom da se ne suše.

Priprema nadjeva: Nasjeckajte luk i kratko popržite na malo ulja. Dodajte narezanu papriku i češnjak te zajedno još malo pržite. Dodajte mljeveno meso, sol, Vegetu i poklopite te ostavite tako 10-ak minuta. Podlijte s malo vode, dodajte po želji papar, muškatni oraščić, crvenu papriku i pirjajte dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kukuruz, pasiranu rajčicu, a kad je sve kuhano pospite naribanim sirom i kratko promješajte da se sir otopi. Svaku tortilju punite nadjevom i zarolajte. Kratko popržite na malo ulja dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Priprema kiselog umaka: U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, sitno nasjeckani češnjak, usitnjeni peršin, par kapi limunovog soka te začinite po želji solju i paprom. Tortilje poslužite s umakom uz miješanu sezonsku salatu.

Prethodni članakVarivo od graška i noklica
Sljedeći članakRoščići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.