PRIPREMITE:
8 junećih odrezaka
8 kriški slanine
20 dag cvjetače
3 mrkve
1/2 male glave kupusa
20 dag šampinjona
2 žlice senfa
2 dl vrhnja
8 dl mesnog temeljca
0,5 dl ulja
10 dag brašna
mješavinu začina
sol
papar

Odreske malo potucite i začinite. Premažite ih senfom, pa na senf poslažite kriške slanine, preklopite ih i učvrstite čačkalicama. Punjene odreske uvaljajte u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne porumene. Odreske ostavite na toplom. Cvjetaču očistite na cvjetice, mrkvu narežite na kolutove, gljive na listiće, a kupus na trake.

Mješavinom povrća prekrijte odreske, ulijte temeljac i sve poklopite folijom. Stavite u toplu pećnicu na 250 °C. Kada povrće omekani, maknite foliju i pecite dok ne ispari višak tekućine. Na kraju izmiješajte vrhnje, 1 dl juhe i žlicu brašna te time prelijte meso i povrće i vratite u pećnicu da se zapeče.

Prethodni članakNadjevena gnijezda
Sljedeći članakRajčica punjena sirom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.