1 kg čvrste rajčice
30 dag mekog sira
10 dag tvrdog sira
1 dl kiselog vrhnja
mala glavica crvenog luka
peršinov list
paprika
mrkva

Opranoj rajčici oprezno odrežite gornji dio, zatim je oprezno izdubite. Sok i sredinu rajčice upotrijebite kao dodatak siru.

Priprema nadjeva: sir dobro izgnječite, tvrdi sir narežite na kockice, dodajte kiselo vrhnje,sok i sredinu rajčice, sitno isjeckan crveni luk, peršinov list, papriku i mrkvu izrezanu na sitne kockice, začinite paprom i soli. Ovim nadjevom napunite izdubljene rajčice, poklopite odrezanim kapicama i složite na plitki tanjur, obložen lišćem zelene salate

Prethodni članakPunjeni juneći odresci s povrćem
Sljedeći članakTuti – fruti
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.