1 kg čvrste rajčice
30 dag mekog sira
10 dag tvrdog sira
1 dl kiselog vrhnja
mala glavica crvenog luka
peršinov list
paprika
mrkva

Opranoj rajčici oprezno odrežite gornji dio, zatim je oprezno izdubite. Sok i sredinu rajčice upotrijebite kao dodatak siru.

Priprema nadjeva: sir dobro izgnječite, tvrdi sir narežite na kockice, dodajte kiselo vrhnje,sok i sredinu rajčice, sitno isjeckan crveni luk, peršinov list, papriku i mrkvu izrezanu na sitne kockice, začinite paprom i soli. Ovim nadjevom napunite izdubljene rajčice, poklopite odrezanim kapicama i složite na plitki tanjur, obložen lišćem zelene salate

Prethodni članakPunjeni juneći odresci s povrćem
Sljedeći članakTuti – fruti
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.