Pripremite:

4 velika krumpira
200 grama slanine
50 grama ribanog sira
2 mlada luka
3 žlice kiselog vrhnja
sol
papar

Priprema:

Krumpir dobro operite pod mlazom vode, osušite i na nekoliko mjesta probodite viljuškom.

Stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje i pecite na 200 ºC oko sat vremena.

Kada se malo ohladi, vrh krumpira odrežite i izdubite sredinu žlicom.

Unutrašnjost krumpira stavite u posudu i dodajte sitno narezanu slaninu koju ste prethodno ispržili na tavi, polovinu naribanog sira, sitno nasjeckani luk, kiselo vrhnje, sol i papar.

Sve zajedno dobro promiješajte i s dobivenom smjesom punite izdubljeni krumpir.

Pospite ostatkom sira i vratite u pećnicu na 5-10 minuta.

Prethodni članakLegalizacija spremišta
Sljedeći članakPizza burek
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.