60 – 70 dag debljih kora
20 dag šunke
20 dag sira
20 dag pelata
sol, papar, origano
½ žličice šećera
3 žlice bijelog vina
2 – 3 dcl vode
5 žlica ulja
2 žličice soli

Zakuhajte vodu s uljem i soli pa ostavite da se ohladi. Od pelata, malo soli, papra, origana, šećera i vina, pomoću štapnog miksera, izmiksajte umak od rajčice, a šunku i sir naribajte. Dvije kore za burek namažite tekućinom vode i ulja, pa ih složite na dno namaštenog okruglog kalupa, tako da vrhovima vire van kalupa. Na kore stavite četvrtinu umaka od rajčice i četvrtinu ribane šunke i sira. Sljedeću koru dobro namažite tekućinom, malo je stisnite, da stane u kalup, namažite umakom od rajčice i pospite ribanom šunkom i sirom. Ponovite postupak nekoliko puta. Svaku koru s nadjevom dodatno poprskajte tekućinom. Zadnje dvije kore stavite u kalup s podvinutim vrhovima, dobro namažite tekućinom, prekrite korama koje vire van kalupa, pa i njih namažite. Pecite na 200 °C oko 30 minuta, a na pola pečenja, izvadite i pomoću plitkog tanjura pažljivo okrenite i vratite u kalup i pećnicu da se zapeče s obje strane.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPunjeni krumpiri
Sljedeći članakSočni pileći štapići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.