Puretina s gorgonzolom

138

– 60 dag purećih prsa
– 1 glavica luka
– 25 dag vrhnja za kuhanje
– 1 žličica senfa
– 1 trokut gorgonzole
– 2 češnja češnjaka
– 1 dcl bijelog vina

Puretinu narežite na manje odreske. Meso istucite s obje strane. Pržite na malo ulja na laganoj vatri dok meso ne pobijeli. Ostavite u vatrostalnoj posudi dok pripremate umak. Sitno nasjeckani luk dinstajte na vrlo malo masnoće na kojoj ste prethodno pržili puretinu. Uz miješanje dodajte vrhnje za kuhanje i senf. Kada proključa dodajte gorgonzolu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodajte vino i nasjeckani češnjak, te kratko kuhajte dok se smjesa ne sjedini. U gotov umak dodati ranije pripremljenu puretinu i kuhajte još 3-4 min.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPesto od rajčica i parmezana
Sljedeći članakSrdele u limunovom soku
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.