Sastojci:
4 ramsteka
50 dag zelenih mahuna
4 rajčice
1 veću glavicu luka
malo ribanoga muškatnog oraščića
5 žlica ulja
sol
svježe mljeveni crni papar
1 žlicu zelenog papra u zrnu
1 žlicu maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Mahune očistite, operite i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi. Rajčice operite, na vrhu zarećite u krić i poprćite 10-ak minuta ispod grila u pećnici. Luk očistite i narežite na kolutove. Odreske operite, osušite čistom krpom i popaprite svježe mljevenim paprom. Polovicu ulja dobro zagrijte u tavi pa odreske pecite sa svake strane 4 minute. U drugoj tavi propržite luk. Mahune dobro ocijedite, umiješajte u dobro zagrijan maslac i začinite solju i muškatnim oraščićem. Odreske posolite, složite na pladanj i po njima rasporedite luk. Uokolo rasporedite mahune i prženu rajčicu, sve posipajte per- šinom i zelenim paprom.