Ramstek s mahunama

Sastojci:
4 ramsteka
50 dag zelenih mahuna
4 rajčice
1 veću glavicu luka
malo ribanoga muškatnog oraščića
5 žlica ulja
sol
svježe mljeveni crni papar
1 žlicu zelenog papra u zrnu
1 žlicu maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:
Mahune očistite, operite i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi. Rajčice operite, na vrhu zarećite u krić i poprćite 10-ak minuta ispod grila u pećnici. Luk očistite i narežite na kolutove. Odreske operite, osušite čistom krpom i popaprite svježe mljevenim paprom. Polovicu ulja dobro zagrijte u tavi pa odreske pecite sa svake strane 4 minute. U drugoj tavi propržite luk. Mahune dobro ocijedite, umiješajte u dobro zagrijan maslac i začinite solju i muškatnim oraščićem. Odreske posolite, složite na pladanj i po njima rasporedite luk. Uokolo rasporedite mahune i prženu rajčicu, sve posipajte per- šinom i zelenim paprom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.