(za 4 osobe)
Sastojci:
3 svinjeća odreska (oko 400 g)
2 žlice pesta (gotov proizvod)
200 g zelene salate
50 g rikule
4 šampinjona
2 mlada luka
100 g fete
sol
papar
100g mini rajčica
raspolovljenih
2 žlice maslinova ulja
75 ml povrtnog temeljca
2 žlice kiselog vrhnja
3 žlice octa balsamico
Priprema:
Odreske operite, posušite i narežite na tanke rezance. Uvaljajte ih u pesto, pokrijte folijom i držite u hladnjaku pola sata. Zelenu salatu i rikulu razdijelite na manje komade, očistite, operite, protresite i natrgajte na komade veličine zalogaja. šampinjone očistite, obrišite vlažnom krpom i narežite na ploške. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutove. Fetu razmrvite (ne presitno). Pomiješajte salatu, rikulu, šampinjone, mladi luk, rajčice i fetu. Meso izvadite iz marinade te ga ocijedite. Maslinovo ulje ugrijte u tavi i meso uz okretanje pržite 5 minuta. Izvadite ga iz tave. Zatim u umak od prženja ulijte povrtni temeljac i DUKAT BRZO & FINO® kiselo vrhnje te nekoliko minuta kuhajte na jakoj vatri. Začinite solju, paprom i octom balsamico. Zatim ostavite da se malo ohladi. Salatu pomiješajte s umakom, raspodijelite je na 4 tanjura i na to potom razdijelite komadiće mesa.