Ramstek s mahunama

Sastojci:
4 ramsteka
50 dag zelenih mahuna
4 rajčice
1 veću glavicu luka
malo ribanoga muškatnog oraščića
5 žlica ulja
sol
svježe mljeveni crni papar
1 žlicu zelenog papra u zrnu
1 žlicu maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:
Mahune očistite, operite i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi. Rajčice operite, na vrhu zarećite u krić i poprćite 10-ak minuta ispod grila u pećnici. Luk očistite i narežite na kolutove. Odreske operite, osušite čistom krpom i popaprite svježe mljevenim paprom. Polovicu ulja dobro zagrijte u tavi pa odreske pecite sa svake strane 4 minute. U drugoj tavi propržite luk. Mahune dobro ocijedite, umiješajte u dobro zagrijan maslac i začinite solju i muškatnim oraščićem. Odreske posolite, složite na pladanj i po njima rasporedite luk. Uokolo rasporedite mahune i prženu rajčicu, sve posipajte per- šinom i zelenim paprom.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.