Sastojci:

– 850 g – 1 kg lungića / svinjskog fileta
– 100 g dimljene šunke/pršut
– 100 g sira/gouda/ementaler
– 5 kiselih krastavaca
– 1 žlica senfa
– sol, papar
– 1 limun
– 2 žlice brašna
– 2 jaja
– 4-5 žlica krušnih mrvica
– malo ulja

Postupak:

Lungić očistite od opne i masnoće, te ga izrežite i raširite.

Lagano ga potucite, popaprite i posolite (vodite računa o nadjevu koliko je slan).

Premažite senfom, složite šunku, sir i krastavce.

Zarolajte lungić čvrsto i probodite čačkalicama.

Uvaljajte ga prvo u brašno, pa u razmućeno jaje s malo ulja, pa u mrvice.

Stavite lungić u namašćeni protvanj te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pecite 30 min. uz redovno provjeravanje…

Lungić možete servirati s umakom od gljiva.

STARINSKI UMAK OD GLJIVA:

Šampinjone (400 g) očistite i narežite na ploške.

Rastopite u dubljoj tavi maslac (1 žlicica) s malo ulja, pa na njemu ispirjajte šampinjone dok ne ispuste tekućinu.

Dodajte brašno (1 žlicu), promiješajte dok se ne počne lijepiti za posudu.

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, nasjeckani češnjak (1 češanj češnjaka), nasjeckani peršin (1 žlicu), posolite i poparite.

Kompletno jelo možete servirati narezano na deblje ploške uz narezani limun i restani krumpir.

Prethodni članakSalata Dolores
Sljedeći članakJesenski kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.