PRIPREMITE:

750 g mesa (teletine, svinjetine i govedine)
2 luka
celerov korijen (200 g)
1 mali peršinov korijen
750 g krumpira
1 poriluk
3 mrkve
sol
mljevenu papriku
0,5 l bistre mesne juhe
1 vezicu peršina
grančice svježeg mažurana

PRIPREMA:

Meso narežite na manje kockice. Očistite luk, mrkvu, celer, peršinov korijen, poriluk, krumpir i sve sitno narežite. U posudu slažite slojeve mesa, luka, povrća i krumpira. Začnite solju i mljevenom paprikom. Zalijte juhom i u poklopljenoj posudi lagano kuhajte 70 minuta. Malo prije kraja kuhanja promiješajte složenac, ako je potrebno dodajte još malo juhe, pospite sitno sjeckanim peršinom i listićima mažurana.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPizzete od patlidžana
Sljedeći članakPunjeni ćevapčići
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.