Sočne pileće lazanje

Sastojci:
1 luk,
1 mrkva,
100 g celera,
500 g fileta pilećih prsa,
80 g slanine,
2 žlice maslinova ulja,
30 g brašna,
2 žlice sherryja,
375 ml pilećeg temeljca,
sol,
papar,
mljevena paprika,
20 g maslaca,
250 ml mlijeka,
250 ml vrhnja,
18 listova tijesta za lazanje,
100 g naribanog ementalera
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175 °C. Luk oljuštite i narežite na kockice. Mrkvu operite, ogulite i narežite na ploške. Celer očistite, operite i narežite na komade. Pileći filet operite, posušite i narežite na rezance. Slaninu također narežite na tanke rezance. Ulje ugrijte u tavi i na njemu popržite meso s povrćem. Zatim dodajte slaninu. Pospite s 10 g brašna i ugrijte. Potom ulijte pileći temeljac i sherry i sve zakuhajte. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Maslac ugrijte u loncu i uspite preostalo brašno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje, zakuhajte i ostavite 2 minute na srednjoj vatri. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Kalup za lazanje premažite maslacem. Naizmjence slažite umak, ragu i listove tijesta za lazanje. Na kraju po svemu prelijte preostali umak. Pospite sirom i pecite u pečnici 30-ak minuta. Kad su pečene, lazanje izvadite iz pečnice te ukrasite celerom i poslužite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.