35 dag kukuruznog brašna
12 tankih ploški svinjskog pečenja
10 dag pršuta narezanog na ploške
2 grančice kadulje
1,5 dl bijelog vina
4 žlice maslinova ulja
10 dag slanine narezane na ploške
sol
papar

Pripremite palentu od kukuruznog brašna, 1,25 l vode i soli. Na svaku krišku svinjskog pečenja stavite 1 list kadulje te smotajte meso tako da dobijete smotuljke. Pripremite ražnjiće tako da na svaki štapić nataknete naizmjence 3 smotuljka, komadiće slanine i listove kadulje. Popržite ražnjiće u tavi na ulju, posolite ih i popaprite. Ulijte vino, neka ishlapi, i nastavite kuhati još 10 minuta. Na kraju ocijedite ražnjiće i držite ih na toplom. Odstranite ulje iz tave, ulijte nekoliko žlica vode i ostavite je da ključa nekoliko minuta. Poslužite palentu s ražnjicima prelivenu tekućinom iz tave.

Prethodni članakPrhke kiflice s medom
Sljedeći članakZapečeni karfiol u bešamel umaku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.