1 srednja glavicu karfiola
2 šalice naribanog sira
3 dcl mlijeka
3 žlice brašna
sol
ulje
vegeta
papar
peršinov list

Kuhajte cvjetove karfiola u slanoj vodi (kada voda provri, dodajte karfiol i kuhajte 20 minuta te ocijedite). U drugu posudu ulijte ulje. Kad se ugrije, dodajte brašno, vegetu, papar, mlijeko, list peršina i kuhajte do srednje gustoće umaka uz stalno miješanje (da ne zagori). Karfiol stavite u posudu za pečenje, prelijte bešamel umakom, posipajte sirom i zapecite dok ne porumeni.

Prethodni članakSvinjske rolice s palentom
Sljedeći članakŽličnjaci od buče
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.