width=– 2 žlice masti
– 3 luka
– 10 dag gljiva (vrganja)
– 3 češnja češnjaka
– 1 kg svinjskog filea
– 750 ml crnog vina
– 45 dag svježih kestena
– sol
– papar
– lovorov list
– timijan
– peršin

Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte. Na žlici masti dinstajte najprije luk, a zatim češnjak, te ih nakon toga izvadite i stavite po strani. U lonac za pirjanje dodajte ostatak masti, te popržite meso s obje strane. Zatim dodajte vino i začine i ostavite da se sve zajedno pirja oko 1 ½ sat. Kestene ogulite i kuhajte oko 2 minute. Odvojite ih od kožice i dodajte mesu zajedno s vrganjima koje ste isto tako prethodno očistili i narezali na komadiće. Sve zajedno kuhajte još oko 45 minuta. Umaku ne trebate dodavati brašno, jer ga kesten zgusne. Jelo poslužite uz knedle ili bijelu rižu.

Prethodni članakBučini zalogajčići
Sljedeći članakGalette od jabuka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.