Odrezak telećeg buta u komadu (70 dag)
sirovo jaje
3 tvrdo kuhana jaja
4 dag oguljenih pistacija
3 kobasice pečenice
4 žlice ajvara
mrvice
žlicu nasjeckanog peršina
2 dl crnog vina
ulje
sol
papar

Ogulite kobasicu, usitnite sadržaj pa primiješajte ajvar, krupno narezane pistacije, sirovo jaje, peršin, sol, papar i toliko mrvica da se sve poveže. Istucite teletinu da bude što tanja, nanesite nadjev tako da uz sve rubove ostane po 1 cm bez nadjeva. Po sredini poslažite očišćena tvrdo kuhana jaja, savijte meso i omotajte čvrstim koncem. Popržite na ulju da sa svih strana dobije boju. Odlijte ulje, zalijte sa 1 dl vina i pecite 30 minuta u pečnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Izvadite meso, u sok ulijte vino i miješajte zagrijavajući da se otopi karamelizirani sloj na dnu. Po želji dodajte još malo pistacija.

Prethodni članakPunjene lignje u vinu
Sljedeći članakKocke s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.