Kocke s orasima

1293

TIJESTO:
15 dag margarina
15 dag šećera
15 dag oraha
7 dag brašna
1/2 praška za pecivo
4 bjelanjka

GLAZURA:
4 žumanjka
15 dag šećera u prahu
1 žlicu vanilin šećera u prahu

KREMA:
1 dl mlijeka
10 dag oraha
10 dag margarina
10 dag šećera
10 dag čokolade
malo mljevenih oraha za ukrašavanje 

PRIPREMA TIJESTA:
Umutite margarin sa šećerom i naizmjence dodajte mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Ispecite tijesto i još vruće prelijte žutom glazurom. Ostavite na toplome da se suši.

PRIPREMA GLAZURE:
Mikserom dobro izradite žumanjke s obje vrste šećera.

PRIPREMA KREME: 
Mlijeko, šećer i čokoladu prokuhajte, te u vruće dodajte orahe i margarin. Premažite kolač preko osušene glazure i posipajte mljevenim orasima. Kolač po želji režite na kocke ili u oblike mjeseca.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSvitak od teletine
Sljedeći članakGranola ili domaći mĂĽsli
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.