– 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
– 1 žlica suhog povrća i začina po želji
– 7 žlica ulja
– 6 jaja
– 150 g oštrog brašna
– ½ žličice soli
– 600 ml mlijeka
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite začinima. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Zatim na to rasporedite ispečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Tako pripremljeno jelo malo ohladite, narežite i poslužite uz salatu.