width=– 10 paprika
– 1 kg mljevenog mesa
– 8 dag ulja peršin
– 1/2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– papar
– sol
– 1 jaje
– 10 dag riže
– 1/4 kg rajčice
– brašno
– 10 dag naribanog sira

Paprike operite i prepolovite, te izvadite sjemenke i unutarnje žile. Mesu dodajte nasjeckani peršin, na ulju poprženi i nasjeckani luk i češnjak, sol, papar, jaje i opranu rižu. Dobro izmijesite rukama i pri tome dodajte malo vode. Nadjev mora biti sočan, da bi riža kasnije imala dovoljno tekućine. Pripremljenim nadjevom napunite paprike. Nadjevene paprike stavite u staklenu, vatrostalnu posudu, dolijte 1/2 l vode i pecite u pećnici 30 min na 180 ºC. Na ulju popržite brašno, zalijte propirjanim i protisnutim rajčicama i prokuhajte u glatki umak. Dodajte nadjevenim paprikama zajedno s naribanim sirom. Pecite još 15 minuta i poslužite.

Prethodni članakOmlet od lososa
Sljedeći članakUlaskom u EU mnoštvo novih propisa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.