width=– 10 paprika
– 1 kg mljevenog mesa
– 8 dag ulja peršin
– 1/2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– papar
– sol
– 1 jaje
– 10 dag riže
– 1/4 kg rajčice
– brašno
– 10 dag naribanog sira

Paprike operite i prepolovite, te izvadite sjemenke i unutarnje žile. Mesu dodajte nasjeckani peršin, na ulju poprženi i nasjeckani luk i češnjak, sol, papar, jaje i opranu rižu. Dobro izmijesite rukama i pri tome dodajte malo vode. Nadjev mora biti sočan, da bi riža kasnije imala dovoljno tekućine. Pripremljenim nadjevom napunite paprike. Nadjevene paprike stavite u staklenu, vatrostalnu posudu, dolijte 1/2 l vode i pecite u pećnici 30 min na 180 ºC. Na ulju popržite brašno, zalijte propirjanim i protisnutim rajčicama i prokuhajte u glatki umak. Dodajte nadjevenim paprikama zajedno s naribanim sirom. Pecite još 15 minuta i poslužite.

Prethodni članakOmlet od lososa
Sljedeći članakUlaskom u EU mnoštvo novih propisa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.