width=– 20 dag očišćenog lososa
– 2 velike žlice maslinova ulja
– 4 jaja
– 1/2 češnja češnjaka
– 1/2 žlice mljevenog kima
– 1 limun
– 20 dag slanutka
– 7 dag ricotta sira
– 1 žlica korijandera peršina

Jednu žlicu ulja, te sok od limuna iskoristite za mazanje lososa. Dodajte sol i papar. Na zagrijanoj tavici ribu pecite jednu minutu sa svake strane, te maknite s vatre. Lososa preselite na tanjur, a tavicu počistite papirnatim rupčićem. Jaja, kim, nasjeckani češnjak i naribanu limunovu koricu, pomiješajte u zdjelici, dodajte slanutak, ricottu i korijander. Na tavici u kojoj ste pekli lososa zagrijte drugu žlicu maslinova ulja, pa dodajte smjesu s jajima i pecite desetak minuta. Maknite s vatre prije nego što bude pečeno do kraja. Losos nasjeckajte na sitnije komadiće i stavite preko jaja. Pospite peršinom.

Prethodni članakHobotnica ispod peke
Sljedeći članakZapečene paprike
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.