width=– 1 hobotnica (oko 2kg)
– 1 kg krumpira
– 1 glavica luka
– 20 dag mrkve
– 5 češnja češnjaka
– 1 grančica ružmarina
– 2 lovorova lista
– 1 dl maslinovog ulja
– 2 dl bijelog vina
– sol

Hobotnicu operite, izvrnite joj tijelo, izvadite utrobu, kljun i ponovno dobro operite. Posušite hobotnicu te je nauljite i stavite u dobro zagrijanu i nauljenu posudu za pečenje pod pekom. Uz hobotnicu stavite narezani krumpir, mrkvu, češnjak, nasjeckani luk, lovorov list i grančicu ružmarina. Sve dobro posolite. Podlijte vinom i pecite ispod peke oko 90 minuta (možete i u pećnici). Kada krumpir dobije zlatnožutu boju, a hobotnica omekša jelo je gotovo.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakOmlet od lososa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.