src=Sastojci (za 4 osobe):
– 1 ciabbata (šlapica)
– 3 režnja čašnjaka
– 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
– 150 g kozjeg sira ili mozarelle (što više volite)
– 10-tak crnih maslina
– svežnjić bosiljka
– maslinovo ulje
– sol, papar

Priprema:
1. Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
2. Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.

Savjet više:
Svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali.
Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.

Vrijeme pripreme: oko 25 minuta

Prethodni članakObavijest proizvođačima jabuka i mandarina – provedba delegirane Uredbe Komisije EU 2016/921
Sljedeći članakKrem juha od graška i poriluka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.