Bruschette s cherry rajčicama, kozjim sirom i maslinama

29

Sastojci (za 4 osobe):
– 1 ciabbata (šlapica)
– 3 režnja čašnjaka
– 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
– 150 g kozjeg sira ili mozarelle (što više volite)
– 10-tak crnih maslina
– svežnjić bosiljka
– maslinovo ulje
– sol, papar

Priprema:
1. Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
2. Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.

Savjet više:
Svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali.
Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.

Vrijeme pripreme: oko 25 minuta

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakObavijest proizvođačima jabuka i mandarina – provedba delegirane Uredbe Komisije EU 2016/921
Sljedeći članakKrem juha od graška i poriluka
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.