Tijesto:
– 200 g brašna
– 100 g margarina
– 1 jaje
– sol
Nadjev:
– 3 veće glavice ljubičastog luka
– 1 žličica soli
– prstohvat smeđeg šećera
– 1 žlica aceta balsamica
– 100 g feta sira
– 150 g ribane goude
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– 1 jaje
– 2 bjelanjka
– sol
– papar
Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku umotanog u foliju dok se priprema nadjev. Luk nasjeckati na sitne kockice, posoliti himalajskom soli (ili običnom) i pržiti na vrlo malo ulja u tavi. Kad luk omekša dodati šećer, a kada bude blago karameliziran, dodati aceto balsamico, promiješati i skloniti sa štednjaka. Zatim jaje umutiti s bjelanjcima i začinima, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati i na kraju dodati ribanu goudu i izmrvljeni feta sir, a zatim tijesto tanko razvaljati. Tijesto staviti u kalup kojeg je potrebno prije premazati maslacem i posipati brašnom. Tijesto probosti vilicom i rasporediti po njemu ohlađeni luk. Na kraju sve preliti smjesom jaja i sira i staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peći oko 20 minuta, tj. sve dok se nadjev ne zarumeni.