NJOKI S TIKVICAMA

Sastojci:
3 veće tikvice
2,5 dl vrhnja
15 dag maslaca
muškatni oraščić
sol, papar
40 dag njoka (bijelih)
ribani parmezan

Priprema:
Skuhajte tikvice, protisnite ili izmiksajte. Dodajte vrhnje i sve stavite na tavicu. Dodajte maslac, malo muškatnog oraščića, sol i papar. Neka kuha. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi (gotovi su kad isplivaju na površinu). Ocijedite ih i začinite sa sirom i malo maslaca. Malo zagrijte umak i prelijte njoke.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.