Pikantna pita

Pripremite (za 4 osobe):
tijesto za pizzu, 6 ploški patlidžana (mogu biti zamrznute), 1 dl vrhnja, 2 jaja, žutanjak, neprskanu naranču, 40 dag zelenih feferona, 2 glavice luka, ulje, svežnjić vlasca, sol

Zamrznuto tijesto odmrznite ili ga zamijesite sami. Utisnite u nauljeni okrugli kalup. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva. Luk narežite na tanke kriškice i ispržite. Posebno ispržite patlidžane. Prokuhajte feferone. Poslažite ocijeđeno povrće na ispečeno tijesto. Pomiješajte vrhnje, sok i naribanu koricu naranče, jaja, žutanjak, sol i papar pa izlijte na povrće, pospite nasjeckanim vlascem i pecite još 20 minuta.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.