width=• 900 ml vode
• sol
• papar
• 400 g kukuruznog brašna
• 3 žlice maslinovog ulja
• 15 dag sitno nasjeckanog luka
• 15 dag nasjeckane pancete
• 40 dag nasjeckanih rajčica
• 1 nasjeckanu tikvicu
• 1 žlica jabučnog octa
• 1 žlica šećera
• slatka paprika (začin)

U kipuću slanu vodu, uspite kukuruzno brašno, bez miješanja, a u sredini kuhačom napravite rupu i pustite da se kuha 5 minuta. Zatim promiješajte i kuhajte uz povremeno miješanje oko 20 minuta. Kada su kuhani, kuhačom natrgajte žgance u kalupe i pustite da se hlade. Na zagrijanom ulju dinstajte luk, dodajte pancetu, rajčicu, tikvicu, ocat, šećer, papar, sol i papriku te popirjajte 20 minuta.

Prethodni članakJanjetina s mahunama
Sljedeći članakShake od jagoda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.