width=– 3 tikvice
– 7 jaja
– 15 dag brašna
– sol, papar
– 130 dag rajčica
– 15 dag sira (Gaude)
– 2 češnja češnjaka
– 3 dag naribanog parmezana
– 6 žlica maslinovog ulja
– 2 žlice pinjola
– nekoliko listića bosiljka

Tikvice operite i naribajte, dodajte žumanjke i brašno, sol i papar. Istucite bjelanjke i dodajte smjesi. Smjesu stavite na papirom za pečenje obložen lim i pecite 25 minuta na 200 ºC. U međuvremenu ogulite rajčice, prepolovite i odvojite od mesa. Meso rajčica nasjeckajte na komadiće i protisnite kroz sito. Naribajte gaudu. Izvadite biskvit iz pećnice, namočite ga sokom od rajčice, te po njemu raspodijelite sir i komadiće rajčice. Zarolajte biskvit uz pomoć papira za pečenje i vratite u pećnicu. Pecite još 20 minuta na 180º C. Za to vrijeme usitnite češnjak, parmezan, bosiljak, maslinovo ulje i pinjole. Dodajte sol i papar, te poslužite uz biskvit.

Prethodni članakLjutiti ramstek
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.