width= 1 kg prokulica
400 g narezane slanine
7 žlica ulja
sol
papar

Prokulice očistite, presjecite na pola i stavite u posudu. Slaninu stavite u zagrijanu tavu i na kratko propržite oko 5 minuta. Slaninu ocijedite od masnoće i dodajte u vatrostalnu posudu s prokulicama. Zatim dodajte sol, papar, ulje, te sve dobro pomiješajte. Pecite u pećnici na 200 ºC 45 minuta. Na kraju možete dodati sira po želji.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMesna pizza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.