– 30 dag telećih bubrega (ukoliko ne volite teleće bubrege, možete koristiti
i pileća srca)
– 2 glavice luka
– ulje
– 1 l vode
– ½ l temeljca juhe
– 1 kiseli krastavac
– 10 dag šampinjona
– sol
– papar
– miješane začine
– 1 žumanjak
– 2-3 žlice slatkog vrhnja
-nasjeckani peršin
Bubrege razrežite, odstranite im žilice, operite, prelijte kipućom vodom i ostavite ih u vodi oko 1 sat, potom ocijedite i izrežite na ploške. Luk sitno nasjeckajte i prodinstajte na ulju, dodajte vodu i temeljac. Nakon toga isjeckajte kiseli krastavac i šampinjone, te ih zajedno s bubrezima stavite u juhu kuhati oko 30 minuta. Juhu začinite. Pomiješajte žumanjak i slatko vrhnje i time zgusnite juhu. Na kraju juhu ukrasite peršinom i poslužite.