Krem juha od kelja pupčara

67

– 50 dag kelja pupčara
– 40 g maslaca
– 10 dag luka
– 8 dag poriluka
– 20 dag krumpira
– 900 ml vode
– 2 goveđ e kocke
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– prepržena slanina
– preprženi komadići kruha

Kelj očistite, kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite. Na maslacu kratko popecite luk i poriluk narezane na kolutiće. Dodajte prokulice, oguljeni krumpir narezan na kockice i vodu. Zakipite, umiješajte goveđ e kocke i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje. Omekšalo povrće zajedno s juhom usitnite u električnoj sjeckalici, a zatim vratite u lonac. Po potrebi dolijte još malo vode, te kratko prokuhajte. Juhu ukrasite preprženom slaninom i preprženim komadićima kruha.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakProvođenje mjere “Kontrola kvalitete meda”
Sljedeći članakBučini zalogajčići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.