Pripremite:

– 50 dag kelja pupčara
– 40 g maslaca
– 10 dag luka
– 8 dag poriluka
– 20 dag krumpira
– 900 ml vode
– 2 goveđe kocke
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– prepržena slanina
– preprženi komadići kruha

Priprema:

Kelj očistite, kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite. Na maslacu kratko popecite luk i poriluk narezane na kolutiće. Dodajte prokulice, oguljeni krumpir narezan na kockice i vodu. Zakipite, umiješajte goveđe kocke i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje.

Omekšalo povrće zajedno s juhom usitnite u električnoj sjeckalici, a zatim vratite u lonac. Po potrebi dolijte još malo vode, te kratko prokuhajte. Juhu ukrasite preprženom slaninom i preprženim komadićima kruha.

Prethodni članakProvođenje mjere “Kontrola kvalitete meda”
Sljedeći članakBučini zalogajčići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.