src=25 dag ječma
10 dag crvenoga graha
20 dag kiselog kupusa
maslac
krumpir
1 luk
svežnjić peršina
sol
papar
crvena paprika

Grah i ječam stavite u vodu da odstoji 12 sati u zasebnim zdjelama. Ogulite krumpir, očistite luk i narežite ih na komadiće. Očistite i operite kiseli kupus. Operite, osušite i nasjeckajte peršin. Nakon što ste ih namakali, ječam i grah ocijedite. Grah stavite u lonac s 2 l hladne vode te kuhajte na laganoj vatri. Nakon 30 minuta dodajte komade krumpira i luka, posolite i nastavite s kuhanjem na laganoj vatri 1 sat i 30 minuta. Naposljetku dodajte ječam i kuhajte juhu još 40 minuta. Pred kraj kuhanja u juhu dodajte maslac, papar i crvenu papriku. Ulijte u zdjelu, začinite nasjeckanim peršinom, promiješajte i poslužite.

Prethodni članakPaprenjaci s medom
Sljedeći članakPalenta s vrganjima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.