mjera je 1 šalica – 250 ml
– 220 g maslaca
– 1 šalica šećera
– 1 žumanjak
– 2 šalice brašna
– 1/2 šalice kakaa
– 1 puna šalica mljevenih oraha
– 250 g suhih datulja
– 2 žlice šećera
– 1 ribana korica od naranče
– ocijeđ eni sok od jedne naranče
– 200 ml vode
Ostavite maslac na sobnoj temperaturi da omekša. Miksajte maslac i šećer zajedno, zatim dodajte žumanjak. U to dodajte brašno, kakao i samljevene orahe. Zamijesite tijesto, napravite kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 30 min do 1 sat.
Nasjeckajte datulje, te ih dodajte u manju posudu, sitno ribanu koricu i sok od 1 naranče, 2 žlice šećera i vodu i stavite da prokuha. Kada smjesa prokuha smanjite temperaturu i kuhajte 5 – 7 minuta. Datulje ocijedite i stavite u blender, sameljite i ostavite da se ohladi.
Na radnu površinu stavite prozirnu foliju koju prethodno posipajte brašnom i razvucite tijesto. Preko tijesta razmažite smjesu od datulja, i pomoću prozirne folije urolajte, i ostavite u hladnjaku oko 30-40 min da se tijesto stegne kako bi bilo lakše za rezanje.
Narežite komade na željenu debljinu, malo popravite s rukama da izgledaju okruglo, stavite u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C oko 15 – 20 min.