width=

Tijesto:
– 45 dag glatkog brašna
– 1 paketić suhog kvasca
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 limun šećer
– 10 dag maslaca
– 2 jaja
– 120 ml toplog mlijeka
Nadjev:
– 7 dag mljevenih keksi
– 1 kg šljiva
Preljev:
– 8 dag šećera
– 1 čaša kiseloga vrhnja
– 5 žlica likera od višnje
– 3 dag škrobnoga brašna

Priprema:

Promiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer i limun šećer. Dodajte maslac, mlijeko i jaja, pa zamijesite tijesto. Ostavite pokriveno na toplom 60 min. Zatim razvijte tijesto i stavite u veći protvan obložen papirom za pečenje. Ostavite još 30 minuta. Tijesto pospite mljevenim keksima i na vrhu poredajte polovice šljiva jednu do druge s mesnatim dijelom prema gore. Pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, liker od višnje, šećer i škrobno brašno, te mješavinom prelijte kolač. Pecite na 200 ºC oko 40 minuta. Po želji ukrasite šećerom u prahu.

Prethodni članakVoćna princeza
Sljedeći članakFINALISTI IZBORA ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2014. GODINI
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.