Tijesto:
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 1 žlica kakaa
– 5 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo
Krema:
– 2 jaja
– 7 žlica šećera
– 2 žlice gustina
– 2 dl mlijeka
– 7 dag čokolade
– 1 vanilin šećer
– 25 dag margarina
– 3 banane
– 2 šlag pjene – za premaz
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti cijela jaja sa šećerom, postupno dodati kakao i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tijesto izliti u namašten i pobrašnjen lim i peći na 180 °C. Ohlađen biskvit premazati kremom.
Priprema kreme: Jaja, šećer, vanilin šećer i gustin promiješati s malo mlijeka i ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. U vruće dodat i čokoladu. Kuhati oko 10 min. da se zgusne i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin i izmiksane banane. Kremu premazati tučenom šlag pjenom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači