Biskvit:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦180 g maslaca
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦4 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Otopiti sjeckanu čokoladu i maslac na pari. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i dodati im čokoladu s maslacem, te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ručno umiješati čvrsto tučene bjelanjke. Uliti u kalup 20 x 30 cm obložen papirom za pećenje. Peći oko 20 minuta na 180 °C.
Krema:
✦450 g malina
✦200 g šećera
✦150 ml vode
✦1 mljevena želatina
✦250 g mascarpone sira
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Želatinu preliti sa 4 žlice vode. Maline prokuhati sa šećerom i vodom. Izmiksati štapnim mikserom pa procijediti kroz cjediljku ili propasirati da se odstrane koštice. Želatinu otopiti na laganoj vatri i dodati malinama. U mlaku smjesu dodati maskarpone i lagano izmiksati. Izraditi vrhnje za šlag i ručno ga dodati smjesi. Dobro ohladiti da se krema stisne.
Ganache:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦80 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kremi.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode