Sastojci (za oko 6-8 čaša):

 800 ml mlijeka
 100 g kokosovog brašna
 50 g šećera
 100 g pudinga okusa slatkog vrhnja ili gustina
 250 g mascarpone sira
 200 g Lino Lade kokos

Priprema:

Puding razmutiti u 300 ml mlijeka pa ga ukuhati u preostalo mlijeko s kokosovim brašnom i šećerom. Kuhati na umjerenoj vatri cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. Kad se ohladi, izmiksati te dodati mascarpone i Lino Ladu.


Ganache:

 400 g čokolade za kuhanje
 400 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon par minuta dobro promiješati da se čokolada otopi. Ukrasne čaše puniti do pola kremom, staviti centimetar debljine ganachea i ohladiti u zamrzivaču da se stegne te ponoviti postupak. Ukrasiti šlagom i
kokosom.

Vrijeme pripreme: 40 min.

Prethodni članakNemate dovoljno ruku u vinogradu -rješenje i strojeve imaju stručnjaci u Agrosadu!
Sljedeći članakOtvoren izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini – nominirajte svoju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.