Sastojci (za oko 6-8 čaša):
✦ 800 ml mlijeka
✦ 100 g kokosovog brašna
✦ 50 g šećera
✦ 100 g pudinga okusa slatkog vrhnja ili gustina
✦ 250 g mascarpone sira
✦ 200 g Lino Lade kokos
Priprema:
Puding razmutiti u 300 ml mlijeka pa ga ukuhati u preostalo mlijeko s kokosovim brašnom i šećerom. Kuhati na umjerenoj vatri cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. Kad se ohladi, izmiksati te dodati mascarpone i Lino Ladu.
Ganache:
✦ 400 g čokolade za kuhanje
✦ 400 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon par minuta dobro promiješati da se čokolada otopi. Ukrasne čaše puniti do pola kremom, staviti centimetar debljine ganachea i ohladiti u zamrzivaču da se stegne te ponoviti postupak. Ukrasiti šlagom i
kokosom.
Vrijeme pripreme: 40 min.