Sastojci:

✦150 g maslaca

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦3 jaja

✦ribana korica naranče

✦300 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦100 ml mlijeka

✦100 g sjeckane čokolade za kuhanje

Priprema: Pjenasto izmiksati maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jedno po jedno jaje, ribanu koricu naranče, brašno i prašak za pecivo te miksati dok se sastojci ne povežu. Dodati mlijeko i na kraju sjeckanu čokoladu. Smjesu raspore­diti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi, preliti ga gla­zurom.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦40 g maslaca

Priprema: Otopiti čokoladu s malo maslaca na laganoj temperaturi i preliti po biskvitu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDođite na 31. Državnu stočarsku izložbu u Gudovcu!
Sljedeći članakGloria
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.