Podloga:
– 40 dag mljevenih Petit keksa
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 20 dag maslaca
– 1 dcl mlijeka
Krema:
– 50 dag kremastog sira
– 4 žlice šećera u prahu
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag
Glazura:
– 1 dcl vrhnja za šlag
– 20 dag bijele čokolade
Priprema podloge: Otopiti maslac, čokoladu i mlijeko i sve zajedno rukama utrljati u mljevene kekse. Smjesu rasporediti i utisnuti u kalup veličine 20 x 30 cm.
Priprema kreme: Izmiksati sir sa šećerom u prahu, dodati otopljenu želatinu, pa ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje. Kremu staviti preko podloge od keksa.
Priprema glazure: Zagrijati vrhnje do vrenja, te ga preliti po sjeckanoj bijeloj čokoladi. Miješati dok se sva čokolada ne otopi, malo ohladiti, pa preliti preko kreme. Staviti u hladnjak da odstoji, a najbolje preko noći.
Recept iz knjige „Premium kolači– deserti i slastice“