width=Podloga:
– 40 dag mljevenih Petit keksa
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 20 dag maslaca
– 1 dcl mlijeka

Krema:
– 50 dag kremastog sira
– 4 žlice šećera u prahu
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag

Glazura:
– 1 dcl vrhnja za šlag
– 20 dag bijele čokolade

Priprema podloge: Otopiti maslac, čokoladu i mlijeko i sve zajedno rukama utrljati u mljevene kekse. Smjesu rasporediti i utisnuti u kalup veličine 20 x 30 cm.

Priprema kreme: Izmiksati sir sa šećerom u prahu, dodati otopljenu želatinu, pa ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje. Kremu staviti preko podloge od keksa.

Priprema glazure: Zagrijati vrhnje do vrenja, te ga preliti po sjeckanoj bijeloj čokoladi. Miješati dok se sva čokolada ne otopi, malo ohladiti, pa preliti preko kreme. Staviti u hladnjak da odstoji, a najbolje preko noći.

Recept iz knjige „Premium kolači– deserti i slastice“

Prethodni članakTalijanske kremšnite
Sljedeći članakBezbrižno grijanje u vašem domu sa solarnom energijom!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.