Biskvit:
✦5 bjelanjaka
✦100 g šećera
✦150 g mljevenih lješnjaka
✦50 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦par žlica mlijeka
Priprema: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Dodati pomiješane mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo pa špatulom lagano sjediniti. Smjesu uliti u kalup 30 x 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Pečen biskvit preliti s nekoliko žlica mlijeka.
Krema:
✦5 žumanjaka
✦150 g šećera
✦700 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦2 žlice škrobnog br.(gustina)
✦200 g margarina
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Žumanjke miksati sa šećerom te dodati 200 ml mlijeka, pudinge i škrobno brašno. Smjesu ukuhati u ostatak mlijeka miješajući pjenjačom do guste kreme. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati omekšani margarin i podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati čokoladu otopljenu na pari ili mikrovalnoj pećnici.
Međusloj:
✦oko 200 g petit keksa
✦mlijeko za močenje keksa
Priprema: Na biskvit staviti tamnu kremu, poslagati petit kekse kratko močene u mlijeko i staviti svijelu kremu.
Dekoracija:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦80 g čokolade za kuhanje
Priprema: Umutiti vrhnje za šlag do pola pa dodati otopljenu i kratko ohlađenu čokoladu i umutiti do kraja.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači