Podloga:

✦oko 170 g petit keksa

✦mlijeko za močenje

Priprema: U kalup dimenzije 35 x 26 cm slo­žiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦4 vrećice mljevene želatine

✦200 g šećera

✦1 žlica arome vanilije

✦1000 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦1 žlica kakaa

Priprema: Mlijeko zagrijavati na štednjaku pa dodati želatinu pomiješanu sa šećerom. Kad se otopi, maknuti s vatre, dodati aromu i ohladiti povremeno miješajući da se ne sti­sne. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag pa laga­no umiješati u mlako mlijeko sa želatinom. Na kekse izliti pola kreme pa staviti kratko u zamrzivač, a u drugu polovicu dodati oto­pljenu čokoladu i žlicu kakaa, promiješati i izliti na prvu smjesu. Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili ribanom čokoladom. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakČarobnjak
Sljedeći članakKako se na vrijeme zaštititi od iznenadnog mraza?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.