width=

  •  10 bjelanjaka 
  • 25 dag šećera u prahu 
  • sok od 1/2 limuna 
  • 10 žumanjaka 
  • 10 dag šećera 
  • 6 žlica oštrog brašna 
  • 1/2 l mlijeka 
  • 25 dag maslaca 
  • 5 dag šećera u prahu 
  • 10 dag mljevenih oraha 
  • 1/2 l biljnog šlaga 
  • 10 dag mljevenih oraha za ukrašavanje

Beze podloga:

Istucite 10 bjelanjaka u čvrsti snijeg, dodajte 25 dag mljevenog šećera i sok od pola limuna. Smjesu izlijte u posudu za pečenje na zamašćeni papir. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150 ºC i pecite oko 1 sat. To je beze smjesa koja se zapravo treba više sušiti.

Za kremu:

Umiješajte 10 žumanjaka s 10 dag šećera i 6 žlica oštrog brašna. Kuhajte u 1/2 l mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac pomiješan s 5 dag štaub šećera. Sve dobro izmiksajte. U dobivenu smjesu dodajte 2-3 žlice izrađenog šlaga.

Pola kreme staviti na ohlađenu beze smjesu, a u drugu polovicu dodajte 10 dag mljevenih oraha. Kremu s umiješanim orahom stavite preko žute kreme. Na vrh stavite ostatak šlaga i po njemu pospite ostatak mljevenih oraha.

Prethodni članakNutella kolač
Sljedeći članakPasmine svinja za proizvodnju suhomesnatih proizvoda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.