Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦2 žlice ulja

✦3 žlice Kraš Expressa ili Nesquika

✦3 žlice kakaa

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te ulje. Na kraju dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti kratko mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu uliti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi prerezati okomito na dva dijela.

Preljev:

✦200 ml čokoladnog mlijeka

Priprema: Biskvite močiti s čokoladnim mlijekom.

Međusloj:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag.

Krema:

✦700 g kiselog vrhnja

✦150 g šećera u prahu

✦250 g mljevenog plazma keksa

Priprema: Miksati kiselo vrhnje sa šećerom u prahu. Dodati mljevene kekse i ručno umiješati 6 žlica predhodno umućenog šlaga. Na prvi biskvit staviti pola kreme, na kremu pola šlaga, drugi biskvit, ostatak kreme i šlaga. Posuti čokoladom u prahu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakUzgoj salers goveda kod Duge Rese
Sljedeći članakUzgojite svoje plodovito povrće!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.