Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦2 žlice ulja

✦3 žlice Kraš Expressa ili Nesquika

✦3 žlice kakaa

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te ulje. Na kraju dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti kratko mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu uliti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi prerezati okomito na dva dijela.

Preljev:

✦200 ml čokoladnog mlijeka

Priprema: Biskvite močiti s čokoladnim mlijekom.

Međusloj:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag.

Krema:

✦700 g kiselog vrhnja

✦150 g šećera u prahu

✦250 g mljevenog plazma keksa

Priprema: Miksati kiselo vrhnje sa šećerom u prahu. Dodati mljevene kekse i ručno umiješati 6 žlica predhodno umućenog šlaga. Na prvi biskvit staviti pola kreme, na kremu pola šlaga, drugi biskvit, ostatak kreme i šlaga. Posuti čokoladom u prahu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakUzgoj salers goveda kod Duge Rese
Sljedeći članakUzgojite svoje plodovito povrće!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.