Tijesto:

 ✦25 dag oštrog brašna

 ✦12,5 dag maslaca

 ✦75 dag šećera

 ✦1 jaje

 ✦1 žlica hladne vode

 ✦prstohvat soli

Priprema: Pomiješati sve sastojke u glatko tijesto, umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na 30 minuta. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu 3 – 4 mili­metara , te ga staviti u okrugli, namašten lim. Raspodijeliti čokoladnu kremu po njemu, pa kokos kremu. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 – 40 minuta na 180 °C.

Čokoladna krema:

 ✦15 dag tamne čokolade

 ✦3 žlice soka od naranče

 ✦2 dcl ruma

Priprema: Otopiti čokoladu na pari. Doda­ti sok od naranče i rum, te dobro pomije­šati.

Kokos krema:

 ✦3 jaja

 ✦7 dag šećera

 ✦2 dcl likera od kokosa (npr. Malibu)

 ✦2 dcl kokosovog mlijeka

 ✦10 dag kokosovog brašna

 ✦5 dag oštrog brašna

Priprema: Pjenasto izmiješati žumanjke s likerom i šećerom. Polagano dodati koko­sovo mlijeko, kokosovo brašno i brašno. Bjelanjke istući u čvrst snijeg i umiješati u kremu.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakCrni biser
Sljedeći članak14 milijuna kuna malim OPG-ovima – velik broj prijavljenih su mladi poljoprivrednici!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.