Crni biser. Vrlo jednostavan oreo kolač bez s podlogom od keksa obožavati će svi ljubitelji kremastih kolača za koji nije potrebno paliti pećnicu.

Podloga:

 ✦250 g Oreo keksa

 ✦70 g maslaca

Priprema: Oreo kekse samljeti u blenderu. Dodati otopljen maslac i sjediniti. U kalup s odvojivim obru­čem 20 x 20 cm utisnuti smjesu i staviti u hladnjak.

Krema:

 ✦250 g krem sira (ABC, Philadelphia ili sl.)

 ✦65 g šećera u prahu

 ✦1 žličica arome vanilije

 ✦500 ml vrhnja za šlag

 ✦150 g Oreo keksa

Priprema: Krem sir, šećer u prahu i aromu vanilije zajedno miksati. Vrhnje za šlag miksati par minuta na najmanjoj brzini da bude mekše pa mu dodati smjesu s krem sirom. U kremu ručno umiješati sjec­kane Oreo kekse i rasporediti po podlozi.

Dekoracija:

 ✦Oreo keksi

Priprema: Ukrasiti mrvicama i polovicama Oreo keksa.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakEkstenzivni uzgoj stoke – trend u svijetu
Sljedeći članakKaripska pita
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.