Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦160 g pšenične krupice (grisa)

✦120 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦200 g čokolade za kuhanje

✦80 g Milka noisette čokolade  (ili bilo koje mliječne)

✦250 g maslaca (ili margarina)

Priprema: Pomiješati 200 ml mlijeka, pšeničnu krupicu, šećer, vanilin šećer i jaje, a ostatak mlije­ka staviti kuhati s obje vrste čokolade izlomljene na kockice. U zagrijano mlijeko uliti smjesu od pšenične krupice u tankom mlazu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kad zakuha, smanjiti tem­peraturu i kuhati miješajući dok se ne zgusne. Maknuti sa štednjaka i pokriti prozirnom folijom da se ohladi. U mlako dodati maslac sobne tem­perature i dobro sjediniti mikserom.

Podloga:

✦oko 220 g plazma ili petit keksa

✦mlijeko za umakanje

Priprema: U podesivi okvir dimenzije 32 × 20 cm slagati plazma kekse močene u mlako mlijeko. Na kekse rasporediti kremu i staviti u hladnjak.

Dekoracija:

✦2 šlag pjene

✦200 ml mlijeka

Priprema: Izmiksati šlag pjene s hladnim mlije­kom, postupno dodajući mlijeko do željene gu­stoće. Premazati po kremi i posuti ribanom čoko­ladom. Dobro ohladiti. Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice