Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦160 g pšenične krupice (grisa)
✦120 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦200 g čokolade za kuhanje
✦80 g Milka noisette čokolade (ili bilo koje mliječne)
✦250 g maslaca (ili margarina)
Priprema: Pomiješati 200 ml mlijeka, pšeničnu krupicu, šećer, vanilin šećer i jaje, a ostatak mlijeka staviti kuhati s obje vrste čokolade izlomljene na kockice. U zagrijano mlijeko uliti smjesu od pšenične krupice u tankom mlazu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kad zakuha, smanjiti temperaturu i kuhati miješajući dok se ne zgusne. Maknuti sa štednjaka i pokriti prozirnom folijom da se ohladi. U mlako dodati maslac sobne temperature i dobro sjediniti mikserom.
Podloga:
✦oko 220 g plazma ili petit keksa
✦mlijeko za umakanje
Priprema: U podesivi okvir dimenzije 32 × 20 cm slagati plazma kekse močene u mlako mlijeko. Na kekse rasporediti kremu i staviti u hladnjak.
Dekoracija:
✦2 šlag pjene
✦200 ml mlijeka
Priprema: Izmiksati šlag pjene s hladnim mlijekom, postupno dodajući mlijeko do željene gustoće. Premazati po kremi i posuti ribanom čokoladom. Dobro ohladiti. Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice