Čokoladni kolač s mascarpone sirom.

Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice čokolade u prahu

✦100 ml Franck cappuccina – okus kokos i bijela čokolada

Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer pa dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti. Peći na papiru za pečenje u kalupu dimenzije 35 x 22 cm u zagrija­noj pećnici na 180 ˚C, 20 – 25 minuta. Ohlađeni pe­čeni biskvit prerezati vodoravno na pola i svaki dio poprskati kuhanim cappuccinom.

Krema:

✦350 ml vrhnja za šlag

✦250 g mascarpone sira

✦1 bourbon vanilin šećer

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje izraditi u čvrst šlag. Mascarpone, otopljenu bijelu čokoladu i bourbon vanilin šećer izmiksati pa ručno sjediniti sa šlagom. Donji dio biskvita premazati polovicom kreme i preliti ganac­heom. Kad se malo stisne poklopiti drugim dijelom biskvita i premazati ostatkom kreme.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti cijelo vrijeme miješajući na laganoj temperaturi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOrigano umiruje živčani sustav
Sljedeći članakUskoro novi Javni natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.